FAQ

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op.

 

 

Direct naar:

Algemene vragen

Essentialiving Planner

Essentialiving Journal

Essentialiving Focus Book

Essentialiving Business Focus Book

Algemene vragen

Welke Essentialiving tool past het best bij mijn situatie?

Ik wil:

 • rust en ruimte in m’n hoofd en in m’n leven > Essentialiving Planner
 • weten en doen wat ik belangrijk vind > Essentialiving Focus Book
 • bewuster leven > Essentialiving Journal
 • mijn business uplevellen > Business Focus Book

Wat voor een papiersoort wordt voor de tools van Essentialiving gebruikt?

Alle producten van Essentialiving zijn gemaakt van 120 grams FSC© gecertificeerd papier. Het papier is dus extra dik zodat het niet doordrukt, zelfs niet wanneer je met een vulpen schrijft. Ook heeft het papier een ruwer oppervlak en is dus niet gemaakt van dat gladde papier dat vlekt. Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen, en is daarmee een duurzamer alternatief voor ‘gewoon’ papier.

Zijn de tools van Essentialiving ook in het Nederlands te verkrijgen?

Nee, alle producten van Essentialiving zijn Engelstalig.

Waar kan ik de tools van Essentialiving kopen?

Alle producten van Essentialiving zijn te koop via bol.com.

Kan ik ook rechtstreeks bij jou kopen, zodat je geen kosten aan bol hoeft af te dragen?

Deze vraag krijg ik erg vaak en dat vind ik zo ontzettend lief! Maar je helpt mij het meest door wel gewoon via bol te kopen. Ik ben ‘partner van bol’ en dus ben ik zelf gewoon de verkoper. Zonder bol had ik nooit het bereik gehad wat ik nu heb, en had ik ook nooit de service levels kunnen bieden (zoals vóór 23:00 uur besteld, morgen bezorgd) die ik nu wel kan waarmaken. Ik ben dus heel blij met bol en draag graag kosten af voor alles wat zij voor mij en mijn bedrijf mogelijk maken.

Zijn de tools van Essentialiving ook ergens in een winkel te zien?

Nee, helaas! Ik laat altijd professionele product foto’s maken die op de site van bol goed te bekijken en in te zoomen zijn, zodat je een zo goed mogelijk beeld van de producten kan krijgen. Binnenkort komen ook product video’s beschikbaar om dit nog meer te ondersteunen. Twijfel je aan iets of heb je nog een specifieke vraag? Laat het me weten.

Kan ik een factuur van mijn aankoop via bol krijgen?

Uiteraard! Vanaf augustus 2021 zal je zelfs na je aankoop via bol automatisch een factuur ontvangen. Tot die tijd kan je even je bol ordernummer aan mij doorgeven, en dan maak ik een factuur voor je!

Ik ben influencer en wil graag samenwerken. Wat zijn de mogelijkheden?

Ik werk graag met influencers! Heb jij meer dan 5.000 actieve volgers op een of meerdere social media platform(en), neem dan contact met me op.

Waar vind ik de Algemene Voorwaarden van Essentialiving?

Waar vind ik de Privacy Verklaring van Essentialiving?

Essentialiving Planner

Drukt het papier van de Planner door?

Nee. Het papier van de Planner is 120 grams FSC© gecertificeerd papier dat niet doordrukt, zelfs als je met een vulpen schrijft.

Is het papier van de Planner glad?

Het papier van de Planner is niet glad, zodat het niet vlekt en je er goed op kan schrijven met welke pen of potlood dan ook.

Is het papier duurzaam?

Ja, het papier van de Planner is FSC© gecertificeerd papier. Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen, en is daarmee een duurzamer alternatief voor ‘gewoon’ papier.

Is de Essentialiving Planner ook in het Nederlands te verkrijgen?

Nee, alle producten van Essentialiving zijn Engelstalig.

Hoe groot is de Essentialiving Planner?

De Planner is groot! 20 x 25 cm. Dit heeft een belangrijke reden die ik uitleg in mijn highlights op Instagram.

Waar is de kaft van de Essentialiving Planner van gemaakt?

De kaft van de Essentialiving Planner is een zeer sterk, traditioneel katoen boeklinnen met een ruig natuurlijk uiterlijk op een gifvrij basispapier.

Van wanneer tot wanneer loopt de Essentialiving Planner 2022?

Deze loopt van maandag 27 december 2021 (week 52) tot en met zondag 8 januari 2023 (week 01).

Komt er ook een Essentialiving Planner die loopt van augustus tot en met juli?

Hier zijn voorlopig geen plannen voor.

Kan ik de Essentialiving Planner naast het Focus Book gebruiken?

Ja, dat kan heel goed zelfs! De Planner is echt bedoeld om je dagelijkse to do’s en bezigheden zo makkelijk en soepel mogelijk te kunnen doorlopen en afvinken. Het Focus Book overstijgt je dagelijkse dingen. Dit gaat meer over helder krijgen wat je precies wilt en hoe je dat kan bereiken. Wanneer je de stappen duidelijk hebt van hoe je dat kan bereiken (daarvoor word je aan de hand meegenomen) kan je die losse taken weer in je Planner inplannen!

Kan ik de Essentialiving Planner naast het Business Focus Book gebruiken?

Ja, dat kan heel goed zelfs! In je Planner blok je tijden af waarop je werkt. In het Business Focus Book word je vervolgens specifiek met wat je in die beschikbare uren dan precies gaat doen, afgestemd op de focus die je (ook in het Business Focus Book) bepaald hebt.

Essentialiving Journal

Wat is er speciaal aan de Essentialiving Journal?

De vragen van de Essentialiving Journal zijn zorgvuldig uitgekozen en geformuleerd. Stuk voor stuk zijn het vragen die je dichter bij een essentieel leven brengen. Door deze bewustwording dagelijks te beoefenen, train je jezelf om dichter bij jouw essentie te komen én te blijven. Wat je dan weer rust en ruimte geeft en je gewoon een blijer mens maakt.

Welke vragen staan er in de Journal?

De Journal bevat 6 vragen met de volgende thema’s:

 • THANK > helpt je dankbaar te zijn
 • INTEND > helpt je bewust te zijn
 • MOVE > helpt je (figuurlijk) in beweging te blijven
 • INDULGE > helpt je aan selfcare te doen
 • DISCARD > helpt je je te ontdoen van wat niet belangrijk voor je is
 • VALUE > helpt je bewust te zijn van wat wél belangrijk voor je is

Hoe kan je de VALUE vraag, over wat je waardevol vond, nou ’s ochtends al beantwoorden?

Ik snap dat dit verwarrend kan overkomen. Maar bij deze vraag kijk je inderdaad terug. Dat kan naar de voorgaande dag zijn, maar het kan ook naar een hele andere keer zijn. Het gaat erom dat jij op een gegeven moment gaat herkennen wat belangrijk voor je is en dat dus meer in je leven kan gaan brengen.

Moet ik elke dag in de Journal schrijven?

Ik zeg altijd: je moet helemaal niks! Essentialiving gaat er juist over dat jij bepaalt wat voor jou belangrijk is. Ik zou jezelf ook zeker niet de druk opleggen van wat er allemaal ‘moet’. De Journal is zonder data, die vul je zelf in dus je kan er ook bijvoorbeeld 1-, 2-, of 3- wekelijks in schrijven. Het is wel handig om er een vast moment van te maken, hierdoor wordt het makkelijker een ritueel.

Moet ik altijd ’s ochtends in de Journal schrijven?

Ook hier geldt: je moet helemaal niks! Essentialiving gaat er juist over dat jij bepaalt wat voor jou belangrijk is. Maar ik kan wel twee dingen aanbevelen:

 1. Maak er in ieder geval een vast moment op de dag van, wanneer dat moment dan ook is. Zo wordt het echt een ritueel en makkelijker om er een gewoonte van te maken (zie ook de FAQ over volhouden).
 2. ’s Ochtends is wel het meest ideale moment omdat je dan nog helemaal ‘leeg’ bent en nog niet overgeleverd aan de waan van de dag. Dit maakt het makkelijker om een moment te pakken en je dag te kick starten.

Hoewel ik positieve effecten merk van schrijven in mijn Journal, hou ik het toch niet vol. Wat kan ik doen?

Om goede gewoontes aan te leren, raad ik je het boek ‘Elementaire Gewoontes’ van James Clear aan. Hierin wordt o.a. uitgelegd dat verandering plaatsvindt op het niveau van identiteit (wie wil je zijn), niet op het niveau van resultaat (wat wil je bereiken). Je wilt niet zozeer bereiken dat je dagelijks in je Journal schrijft, maar je wilt iemand zijn die bewuster leeft. Bepaal wie je wilt zijn en het wordt heel veel makkelijker om daar naar te handelen. Net zolang totdat het een gewoonte geworden is.

Wat levert schrijven in de Essentialiving Journal mij op?

In minder dan 5 minuten per dag:

 • Leef jij bewuster
 • Ben jij positiever
 • Voel jij je zelfverzekerder
 • Heb jij meer rust en ruimte in je hoofd en in je leven

Essentialiving Focus Book

Waar kan ik het Essentialiving Focus Book voor gebruiken?

Wanneer je niet goed weet wat jij wilt en wat jij belangrijk vindt, helpt het Essentialiving Focus Book dat te bepalen. Ook is het Focus Book echt wat voor jou als je altijd honderd ideeën hebt, maar maar zelden tot uitvoer komt.

Het Essentialiving Focus Book helpt je:

 • te achterhalen wat belangrijk voor jou is d.m.v. het bepalen van je kernwaarden
 • al je wensen, dromen en intenties te definiëren en vervolgens te focussen op één
 • om deze wensen, dromen en intenties daadwerkelijk te behalen

Is het Essentialiving Focus Book ook in het Nederlands te verkrijgen?

Alle producten van Essentialiving zijn in het Engels.

Hoe gebruik ik het Essentialiving Focus Book in combinatie met de Planner?

De Planner is echt bedoeld om je dagelijkse to do’s en bezigheden zo makkelijk en soepel mogelijk te kunnen doorlopen en afvinken. Het Focus Book overstijgt je dagelijkse dingen. Dit gaat meer over helder krijgen wat je precies wilt en hoe je dat kan bereiken. Wanneer je de stappen duidelijk hebt van hoe je dat kan bereiken (daarvoor word je aan de hand meegenomen) kan je die losse taken weer in je Planner inplannen!

Hoeveel wensen, dromen, intenties kan ik met het Essentialiving Focus Book uitwerken?

Er is ruimte voor 14 wensen/dromen/intenties.

Wat maakt het Focus Book zo speciaal?

Doordat je éérst gaat bepalen wat je kernwaarden zijn, dus wat voor jóu belangrijk is, en vervolgens met die waarden in je achterhoofd je dromen en doelen pas gaat beschrijven, heb je veel meer kans ze daadwerkelijk te behalen. In plaats van op wilskracht, kan je nu varen op je intrinsieke waarden en wordt gewone actie ‘geïnspireerd handelen’.

Essentialiving Business Focus Book

Is het Essentialiving Business Focus Book een agenda?

Nee, het is echt wat anders. Het Business Focus Book helpt je te bepalen wat jouw bedrijf op dit moment het meest nodig heeft: waar jij je aandacht, tijd en energie aan zou moeten geven wanneer je jouw bedrijf naar een hoger plan wilt tillen. Nadat je jouw focus bepaald hebt, biedt het Business Focus Book allerlei overzichten en invulschema’s om te plannen wát je dan precies wánneer gaat doen, zodat je het ook daadwerkelijk bereikt. Deze overzichten zijn zonder datum, dus je kan met het Business Focus Book beginnen wanneer je wilt.

Kan ik de Essentialiving Planner naast het Business Focus Book gebruiken?

Ja, dat kan heel goed zelfs! In je Planner blok je tijden af waarop je werkt. In het Business Focus Book word je vervolgens specifiek met wat je in die beschikbare uren dan precies gaat doen, afgestemd op de focus die je ook in het Business Focus Book bepaald hebt.

Hoe lang kan ik met het Business Focus Book doen?

Er zijn voldoende schema’s en overzichten opgenomen voor 6 maanden focus.

Welke schema’s bevat het Business Focus Book?

Naast ruimte voor het bepalen van je lange termijn doelen, zijn de volgende schema’s opgenomen:

 • maandplanning > voor het bepalen van jouw mijlpalen/checkpoints
 • weekplanning > voor het bepalen van jouw taken per dag
 • content planning > voor het plannen van content
 • statistics tracker > om je voortgang te monitoren en te verbeteren

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

Privacy policy