Zo creëer je rust en ruimte in je leven: stap 3

Zo creëer je rust en ruimte in je leven: stap 3

Nu je ruimte en rust in je huis gecreëerd hebt door op te ruimen, en in je tijd door je bewust te zijn en vaker nee te zeggen, gaan we door met een volgend onderwerp: je mind.

Oefening baart kunst

Ik vind dat echt zo’n bijster interessant onderwerp! Mindset is echt alles! Je kan echt zoveel bereiken door je mind aan te pakken. Het is alleen niet heel erg makkelijk is mijn persoonlijke ervaring. En het vergt veel oefening…

Accepteren

Hoe ervaar je rust en ruimte door met je mind aan de slag te gaan? Door te leren accepteren en los te laten. Ik schreef er al ‘ns een blog over. Vaak leggen we ons zelf van alles op. We moeten een goede moeder zijn, we moeten er goed uit zien, we moeten carrière maken, we moeten gave dingen doen en van het leven genieten, we moeten sporten, we moeten slank zijn, we moeten, we moeten… Door van alles van jezelf te moeten, leg je een grote druk op jezelf. En als je jouw verwachtingen vervolgens niet (helemaal of allemaal) kan waarmaken, ervaar je stress en frustratie. Geen rust. Geen ruimte.

Kies!

Ontwikkel jezelf als echte essentialist: dan weet je dat je niet alles hoeft te doen, hebben of zijn. En dat je gewoon keuzes kan en mag maken. Stop met van alles van jezelf te moeten. Als je er over nadenkt en helemaal terug gaat naar de essentie, dan moet je echt bijna helemaal niks. Als je wilt leven dan moet je ademen, eten en drinken en slapen. That’s it really. Door dingen zo te versimpelen en nieuwe verplichtingen van jezelf lang de lat te leggen van: ‘is het essentieel’ kan je je mind heel wat meer rust en ruimte bezorgen.

Wat je ook helpt om je mind te laten focussen op wat er toe doet is mijn Essentialiving Journal. Je bestelt ‘em hier.