Waarom je nooit de tijd zal vinden

Tijd vinden

Waarom je nooit de tijd zal vinden

Lukt het jou ook niet om de tijd te vinden? Kom jij ook altijd tijd tekort? Zoek jij ook steeds tijd voor van alles en vind je het maar niet? Ik help je meteen maar even uit de droom: je gaat het ook nooit vinden. Echt niet.

Tijd vind je namelijk niet, tijd maak je

Flauw, ik weet het. Maar het is wel zo. Ik las toevallig een interview met neuropsycholoog Erik Scherder. Hij vertelt daarin dat beweging van essentieel belang is om onze hersenen gezond te houden: ‘Je komt ’s middags nooit tot een goed idee als je de hele dag gezeten hebt.’ Uit ervaring wéét ik gewoon dat hij gelijk heeft. Ik weet dat ik veel creatiever en productiever ben, als ik niet van negen tot vijf achter mijn laptopje zit. Ik weet dat ik dus eigenlijk tijd bespaar wanneer ik overdag tijd besteed aan beweging. En nóg heb ik er moeite mee om tijd er voor te vinden. Eh… maken dus. Want dat is het.

Fris en fruitig

Als ik beweging inderdaad belangrijk vind, dan moet ik er ook naar handelen. En daarmee ben ik dan ook maar meteen begonnen. Na de lunch ben ik een rondje door het park gaan lopen. Dwars door de regen. De drempel was hoog, maar inderdaad kan ik nu weer fris en fruitig verder. En ik voel me lekkerder, niet zo ‘ingekakt’. Morgen maar weer tijd inplannen. En dat doe ik natuurlijk in mijn Essentialiving Planner. Op zich werkt dat bij mij wel zo: als het in m’n planner staat, dan doe ik het ook. Misschien helpt het jou ook1