Waarom ik geen doelen toegevoegd heb aan de Planner

Waarom ik geen doelen toegevoegd heb aan de Planner

Onlangs kreeg ik de volgende vraag: “Stel jij jezelf geen (levens-) doelen, waar je een plan voor uittrekt in de vorm van dagelijkse taken? Want dat heb je niet opgenomen in de planner”.

Ik vind het super leuk dat deze vraag gesteld wordt! Ik heb namelijk al vaker verteld dat ik over elke vierkante mm van de planner nagedacht heb. Maar waarom ik deze keuze gemaakt heb, heb ik nog nooit toegelicht.

Bewust gekozen

De Essentialiving Planner bevat inderdaad heel bewust alleen alles wat nodig is om je dagelijkse bezigheden, je to do’s, de dingen die er nou eenmaal bij horen en echt moeten gebeuren, zo makkelijk mogelijk af te kunnen vinken. Om overzicht voor jezelf te creëren, en daarmee rust in je hoofd en leven. Dat je in één oogopslag ziet wat er moet gebeuren en dat je duidelijk hebt waar jij je tijd aan besteedt.

Ik wilde júist niet daarin hebben dat je jezelf nog andere dingen oplegt die je (van jezelf of van anderen) dan óók nog ‘moet’. Geen doelen, geen dagelijkse ‘gratitude’, geen intentie-zetten, niks!

Andere tools

Daar heb ik aanvullende boekjes voor gemaakt zodat je daar bewust voor kan kiezen als je dat wilt.

  • De Journal is er om je te helpen een positieve mindset te ontwikkelen
  • Het Focus Book is er om er achter te komen wat voor jou belangrijk is. Om op basis daarvan te bepalen wat je nou wilt, en daarmee vanuit geïnspireerd handelen dat ook te bereiken..

En inderdaad, dat kan je dan weer inplannen in je Essentialiving Planner: bijvoorbeeld ‘schrijven in Journal‘ of ‘werken aan Focus Book‘. Zo werken de tools perfect samen en is de keuze aan jou*! Ok, dat is ’t natuurlijk altijd, maar je begrijpt wat ik bedoel..