Waarom ik het Essentialiving Focus Book ontwikkeld heb

Waarom ik het Essentialiving Focus Book ontwikkeld heb

Ik heb wat vragen gekregen over het nieuwe Focus Book en wat je ermee kan. Phoe, ik heb er in al mijn enthousiasme zó veel over te vertellen, dat ik niet weet waar te beginnen. Misschien maar gewoon bij het begin: hoezo ben ik deze tool gaan ontwikkelen?

Mijn credo is natuurlijk: ‘focus op wat er toe doet’. Ok, leuk.. Maar HOE DAN? Ik vond dat ik daar een praktische tool voor moest ontwikkelen. Dat je inderdaad helpt te focussen op wat voor jou belangrijk is, op wat voor jou waarde heeft, en wat jou voldoening geeft. Zodat je je eigen pad volgt, de dingen doet die bij jóu passen, en waarvan jij een blijer mens wordt..

Daarom dus 🤗

Een droom met een plan wordt een goal

Je hebt een mooie intentie of droom. Misschien wil je groeien of iets heel groots bereiken, zoals een eigen bedrijf starten of een verre reis maken, maar het kan ook iets kleins zijn zoals meer in het hier en nu leven of simpelweg een gezondere en fittere versie van jezelf worden. En als het even kan tegelijkertijd meer leven volgens je eigen essentie en de dingen die jij waardevol vindt. Maar hoe pak je dat aan? Als je het gevoel hebt dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het zetten van stappen in de juiste richting, met welk doel dan ook, is dit Focus Book van Essentialiving precies wat je nodig hebt.

Geïnspireerd handelen

Een doel bereiken vereist actie. Maar als je actie onderneemt op een manier die niet bij je past zul je nooit komen waar je wilt zijn, of zal het je meer energie kosten dan nodig. Daarom begint dit Focus Book met een handige opsomming van kernwaarden, zoals Abundance, Friendlyness en Structure. Door puur op gevoel stil te staan bij welke waarden voor jou belangrijk zijn kom je tot een selectie die samen jouw Core Values vormen. Deze staan voor wie je bent, waar je hart van vol is en waar jij gelukkig van wordt. Aan de hand daarvan ben je in staat om in plaats van zomaar actie te ondernemen, geïnspireerd en veel meer op gevoel te handelen. Je zult merken dat dat veel minder moeite kost doordat geïnspireerd handelen veel dichter bij jezelf staat. Het voelt heel echt en authentiek, en daardoor als een tweede natuur. Je dromen bereiken wordt zo een stuk makkelijker!

Bereik je doelen met een simpel stappenplan

Na het definiëren van jouw kernwaarden, intenties en dromen is het tijd voor actie! In het Focus Book is plek voor maar liefst 14 dromen / doelen, dus voel je niet gelimiteerd! Met behulp van overzichtelijke schema’s vul je per doel in welke stappen je daarvoor dient te zetten, om deze vervolgens weer op te delen in losse actiepunten. Nu kun je gaan beslissen: Aan welke zaken geef je op dagelijkse basis jouw energie, en welke niet? Dragen de dingen die je doet bij aan het bereiken van je doel(en) en welke zaken kun je laten vallen omdat ze niet langer bij je passen? Het Focus Book begeleidt je praktische leidraad bij het vervullen ervan.

Het Focus Book is in het Engels

Het is een leuk cadeau om te krijgen en om te geven. Aan anderen, of aan jezelf! Maak deze zomer nog leuke nieuwe plannen. Het Essentialiving Focus Book is te koop via bol.com.

.