Tijd besparen door dagelijks te mediteren

besparen

Tijd besparen door dagelijks te mediteren

“Ehm, ok.. dit moet je even uitleggen Gaby! Jij geeft hier de tip om dagelijks mediteren aan mijn toch al drukke schema toe te voegen en daarmee zou ik dan tijd besparen? HOEZO?”

Nou, dat zal ik je even uitleggen. Nee, ik heb er geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, het is meer mijn eigen ervaring. Maar wanneer ik dagelijks mediteer, zit ik lekkerder in m’n vel. Ik weet niet precies wat dat is, maar ik denk zelf dat het iets te maken heeft met ‘dichter bij mezelf staan’. (Nog) meer mezelf zijn dus. Helderder weten en voelen wie ík ben.

Ik weet dan beter wat essentieel voor mij is, en dus ook: wat niet. En daardoor kan ik makkelijker keuzes maken. En kiezen heeft weer als voordeel dat je het niet allemáál hoeft te hebben, zijn of doen. En zie hier de tijdswinst!

Wanneer je duidelijk hebt wie je bent en wat je wilt, is ook duidelijk wat de overbodige ballast is die je uit je leven kan verwijderen. Je kan je focussen op de dingen die belangrijk zijn voor je, en de verspilde tijd uit je agenda schrappen. Dus door dagelijks tijd in mediteren te investeren, ben ik ervan overtuigd dat je uiteindelijk zelfs tijd gaat besparen. Zo simpel is het eigenlijk!

Is mediteren nou echt totaal niet jouw ding: probeer ‘ns om elke dag in mijn journal te schrijven. Dit is een hele simpele manier om stapje voor stapje er achter te komen wat belangrijk voor je is, en daar naar te gaan leven. Je bestelt ‘em hier