This is your life

This is your life

This is your life

Alle tools van Essentialiving beginnen met dezelfde tekst. Ik heb er letterlijk 6 weken over gedaan om het te schrijven (nee, niet full time). Elke zin doordacht, elk woordje afgewogen.. Het omschrijft waar Essentialiving voor staat:

 

This is your life. You can decide for yourself what you do with it. You can do anything, but not everything. So focus on what is essential for you, and ban everything from your life that is holding you back from living the way you want to: possessions, activities, relationships, eating habits or thoughts.

Don’t let yourself be guided by convention, or by what other people expect of you. Stand still for a moment and then go after what is important to you. Make a conscious choice, every time. Live a life true to yourself. Live an essential life.

 

Het bevat de twee elementen die voor mij persoonlijk, en daardoor dus voor Essentialiving, heel belangrijk zijn:

 

1. Less is more

Er is overal overvloed. We hebben meer mogelijkheden dan we ooit in een leven kunnen benutten. Meer wensen dan we ooit kunnen vervullen. En meer te doen dan we ooit aan kunnen.

Wanneer je niet bewust kiest, kan je leven vol raken met dingen die ok zijn, maar niet met wat écht belangrijk voor je is. Zonde toch? Kiezen voor alléén wat essentieel is, levert je rust en ruimte op. In je hoofd en in je leven.

 

2. You do you

Het ‘less is more’ gedeelte kost mij zelf totaal geen moeite, ik heb zelfs nooit anders gekund. Het geeft mij de rust en ruimte waar ik naar verlang en ik zie dat veel mensen ermee worstelen.

Maar de reacties van anderen laten me niet altijd koud. Ergens blijft het idee dat ik aan een plaatje moet voldoen, altijd een beetje knagen. Jezelf zijn, lós van wat anderen daarvan vinden blijft een uitdaging..

 

Ik ben benieuwd wat jij van de tekst vindt! De tools van Essentialiving zijn verkrijgbaar via bol.com.