Terug naar de essentie, bewuster leven

essentie

Terug naar de essentie, bewuster leven

 

De wereld van overvloed

Weekenden volgepropt met allerlei ‘ervaringen’, kledingkasten tjokvol met kleding waarvan we niet eens meer wisten dat we het hadden, als omnipotente godin 36 ballen tegelijk in de lucht houden. Ons leven kenmerkt zich door alles maar te willen doen, hebben, en zijn. 24/7. Meer, meer, meer.. Maar Corona heeft voor ons de pauze-knop ingedrukt. Ineens hadden we niet meer zo veel opties om te doen. We kregen de tijd en ruimte om vraagtekens te zetten bij hoe we ons leven ingericht hebben en om bewuster keuzes maken. Het fundament van essentialisme: terug naar de essentie.

 

Leven als een essentialist

Wanneer je bewuster keuzes maakt, ga je vanzelf meer voor kwaliteit dan voor kwantiteit. Bijvoorbeeld, dat je niet meer voor fast fashion kiest, maar voor kwalitatief hoogwaardige kleding die lang mee gaat. Maar denk ook aan hoe je je agenda vult. Waar besteed je normaal gesproken je tijd aan, en wil je daar eigenlijk wel je tijd aan besteden? Of aan wat je eet: wat stop je eigenlijk allemaal in je lichaam en voedt dat je lichaam wel echt? Je kan het zelfs doortrekken naar je relaties, of naar wat je denkt.

 

Wat levert je dat op?

Door bewust keuzes te maken krijg je meer rust en ruimte. In je hoofd en in je leven. Je kiest alleen voor de kersen op de taart en schrapt de rest uit je leven. De essentie is wat je overhoudt. Hoe heerlijk is het om alleen mooie spullen in je huis te hebben, waar je echt blij van wordt? Of om lucht in je agenda te hebben voor spontane dingen, of voor gewoon even niks? Of om de dingen te doen die in lijn zijn met wat jij écht wilt. Pure luxe die we ons zelf al lange tijd niet meer gegund hebben.

Ben jij door corona bewuster gaan leven?

Wanneer bewuster wilt leven maar je kan daar wel wat hulp bij gebruiken: check mijn tools!