Social Media detox: wat mij helpt

Social Media detox: wat mij helpt

Onlangs beschreef Lieselot van @modelsaresofetch in een post dat ze een mini-detox van social media had genomen van 3 dagen, en wat dat haar opgebracht heeft.

Ik herken wel wat ze schrijft. Ik heb soms ook moeite met mijn social media consumptie. Of eigenlijk, met de tijd die ik op mijn telefoon zit. Dat hoeft nog niet eens om social media platformen te gaan. Ook in bijvoorbeeld het lezen van mail of in het bijhouden van mijn statistieken gaat veel tijd zitten.

Wat mij tegenwoordig helpt -eigenlijk bij alles wat ik doe!- is mijzelf de volgende vraag stellen: “draagt dit bij aan wie ik wil zijn?”.

Wat social media betreft, betekent dat:

  • iemand die haar best doet waardevolle content te plaatsen? Yep!
  • iemand die interactie heeft met haar volgers/doelgroep? Yep!
  • iemand die onderuitgezakt op de bank doelloos loopt te scrollen? Ehm… nou nee! Nou ja, misschien voor 10 minuten.

Door jezelf veelvuldig die vraag te stellen, wordt eigenlijk heel snel duidelijk of iets belangrijk voor je is of niet. Of dat wat je hebt, doet of bent wilt behouden of uit je leven kan schrappen. Een hele “Essentialiving-vraag” dus. Probeer het ook ‘ns!

Toch nog wat meer hulp nodig bij achterhalen wat belangrijk voor je is? Kijk ‘ns bij mijn Focus Book.