Rustig aan met slow living

Rustig aan met slow living

Tegenwoordig gaat alles een stuk sneller. Je hoeft maar naar een oude speelfilm te kijken en je weet dat het zo is. We shoppen 24 uur per dag. We bereiken elkaar binnen enkele seconden, waar je je ook op de wereld bevindt. En binnen diezelfde seconden is, als je wilt, je magnetronmaaltijd opgewarmd. Maar wanneer heb je nog een moment om even stil te staan en te genieten van het leven?

 

De tijd waarin wij leven is vooral ‘fast living’. Een manier van leven waarvan de grenzen inmiddels wel duidelijk zijn. Nog ‘meer’ en ‘sneller’ gaat ten koste van veel. Doordat we ervoor kiezen zo veel zo snel te willen doen, neemt de kwaliteit van datgene wat we doen enorm af. We nemen nergens de tijd meer voor en zijn daardoor ook steeds minder toegewijd. Wellicht dat om die reden steeds meer mensen terug grijpen naar ‘slow living’.

 

Wat is slow living?

In onze haast-samenleving gaan steeds meer mensen bewuster leven. Ze streven naar meer rust en harmonie. Ze willen juist ‘beleven’ en ‘goed voelen’. Slow is dus vooral aandacht voor kwaliteit, authenticiteit en zinvol-leven. Of gewoon lekker eens een keer helemaal niets doen. Het tegengestelde van de gekte van het alsmaar sneller leven. Slow is een combinatie van rustig aan doen, met de dynamiek van nu.

 

Hoe doe je dat?

Dat we niet in één keer kunnen stoppen met haasten is heel logisch. Maar ben ‘ns net wat bewuster bezig met jezelf en de dingen die je doet. Door bekend te zijn met je gedrag, ben je al een heel eind. Lees eens lekker een boek, kook een lekker maaltje en sta soms gewoon eens even stil bij de kleine dingen. Met dit soort kleine stapjes kom je er ook!

(bron: trends & brands, astrum groen)