Productiviteit verhogen op het werk in 3 stappen

Productiviteit verhogen op het werk in 3 stappen

Sinds kort ben ik wat actiever op Pinterest. Best veel inspiratie te vinden daar! :-) Ik heb wat borden aangemaakt met gebieden in je leven waarop je essentialisme zou kunnen toepassen. Zo ook voor ‘werk’. Nu ik een aantal weekjes verder ben met enthousiast re-pinnen, merk ik dat er over werk eigenlijk bar weinig te vinden is. Álles gaat over productiviteit in de zin van time management. Oftewel: hoe krijg ik zo veel mogelijk taken zo efficiënt mogelijk gepropt in de tijd die ik heb? En dat is nou net NIET een essentialistische insteek. En dus ook niet wat ik wil verkondigen. Tijd voor een eigen post dus! ;-)

Wil je je productiviteit verhogen?

Kijk dan naar wat je wilt doen, en vooral ook naar WAT NIET. Probeer het niet allemaal te doen. Kies bewust voor de belangrijkste dingen en focus je daar op. Eén van mijn favoriete uitspraken op het gebied van werk is dan ook altijd: “doe goed wat je moet doen”. Dus doe niet tig dingen half, maar slechts een aantal dingen goed. Ben niet bang om dingen niet te doen, om gewoon nee te zeggen, of om (eentje die voor veel mensen lastig is) ergens níet over mee te beslissen. Hou je niet bezig met triviale zaken. Ik verzeker je dat het je veel tijdwinst gaat opleveren. En, niet geheel onbelangrijk, dat je daadwerkelijk een impact kan maken binnen een bedrijf met de dingen die je wel doet.

Essentialism van Greg McKeown

Het enige wat hierover te vinden is op Pinterest zijn quotes uit het boek ‘Essentialism’ van Greg McKeown. In het kort gebruikt hij de volgende 3 stappen om je productiviteit op het werk op een essentialistische manier te verhogen:

1: EXPLORE – vraag jezelf af: heeft deze inspanning of activiteit de hoogste bijdrage aan wat ik wil bereiken, of niet?

2: ELIMINATE – haal de inspanningen of activiteiten die niet de hoogste bijdrage leveren ook echt van je to do lijstje af

3: EXECUTE – voer de inspanningen of activiteiten die over blijven uit, en wel op een zo efficiënt mogelijke manier

Ben jij ondernemer en wil jij ook productiever worden door je te focussen op wat belangrijk is, maar kan je wel wat hulp gebruiken om daar te komen? Kijk dan ook ‘ns bij Minimalistisch Ondernemen van
Ilona Annema.