Ontspullen, zo doe je dat (niet) #4

Ontspullen, zo doe je dat (niet) #4

Nou, m’n droomhuisje gaat mooi niet door. Bummer.. Er zijn regels aan het kopen van de recreatiewoning, waar ik niet aan kan voldoen. Ik zou ze kunnen omzeilen, en voorlopig zal dat ook vast geen probleem opleveren, maar het idee dat het wel zou kunnen vind ik niet prettig. Met zo’n zwaard van Damocles boven m’n hoofd, woon ik gewoon niet lekker.

Dus helaas. Maar ik heb het huisje nog niet helemaal kunnen loslaten. Het kán natuurlijk nog altijd goedkomen op een manier die ik nu niet kan verzinnen. Toch? Of er komt iets nóg beters voorbij. Dat kan natuurlijk ook.. ;-) Maar voorlopig heb ik dus nergens om naar toe te gaan en kan ik m’n huis nog niet te koop zetten. Ok, het is natuurlijk geen straf om hier te wonen, maar wanneer ik eenmaal een beslissing heb genomen, dan wil ik het ook gisteren uitvoeren. Geduld, geduld, geduld…

 

Bespullen

Met de kerst voor de deur is het ontspullen omgeslagen in bespullen. Ja, ik hou van weinig spullen. Ik hou van opruimen, spullen wegdoen, of ze niet eens aanschaffen. Ik hou van de rust en ruimte om me heen. Maar ik hou ook heel erg van interieurstyling. Van het thuis gezellig maken. En van vernieuwing. Ik ben dan ook geen minimalist. Die vindt kopen ‘vies’, bah! Alles wat je niet nodig hebt, is dús overbodig. Een minimalist wil met zo min mogelijk spullen leven. Ik ben een ‘essentialist’. Ik koop bewust. Alleen als ik iets nodig heb, of als ik het echt heel mooi vind en er bewust van geniet. Dus niet het gedachteloos aanschaffen van wat ik ‘troep’ noem. Ik probeer te leven met alleen de spullen die ik belangrijk vind. En dat is het grote verschil.

Nou ben ik nog steeds niet helemaal los gegaan hoor, maar ik heb deze week niets weggedaan en wel de advent kalender op boven- en onderstaande foto gekocht. Is ‘ie niet geweldig? Ik ben er heel blij mee. Hij is van canvas, dus elk jaar weer opnieuw te gebruiken. Oh, en de sterren die er aan hangen zijn ook nieuw. Verder heb ik nog een trendy kerstboompje gekocht, en een überhip plantje dat je eerst op alle Scandinavische interieurblogs zag en nu ook steeds vaker in Nederland aantreft. Ik kan er helemaal blij van worden, haha! Tot slot heb ik nog twee nieuwe kussenhoesjes gekocht. Donkergroen dit keer, passend bij de kerst.

img_20161217_103159

img_20161214_073014

img_20161217_102711

img_20161212_133143

Ongemerkt ontspullen

Terwijl ik deze foto’s in deze post plaats, kom ik ineens een foto tegen die ik gemaakt had van alle kerstballen die ik weggedaan heb. Tja, zo ongemerkt gaat dat ontspullen bij mij dus. Ik wéét het niet eens meer. Maar ok, inderdaad, toen ik m’n huis in kerstsfeer aan het brengen was, heb ik meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om ‘ns door al m’n kerstspullen heen te gaan en heb ik gekeken wat ik daarvan waarschijnlijk toch niet meer ga gebruiken de komende jaren. Nou, dat waren de fel gekleurde kerstballen. Niet echt mijn ding. Bovendien dacht ik dat ik m’n zus er blij mee zou kunnen maken. En dat klopte. Dat maakt het wegdoen natuurlijk wel heel makkelijk.

kerstballen