Mijn nieuwe Capsule Wardrobe

Mijn nieuwe Capsule Wardrobe

Mijn nieuwe capsule wardrobe is weer een feit! Na ongeveer 2,5 jr deze methode gebruikt te hebben, merk ik dat ik eigenlijk alleen nog maar bij de overgang van zomer naar herfst, en van winter naar lente echt mn hele garderobe door ga. Bij de overgang van lente naar zomer en van herfst naar winter wissel ik wat items, maar dat was t dan wel.

1. No ways

Maar nu was het dus weer tijd voor een grote aanpak 💪🏻 En die begint altijd met het doorspitten van mn hele garderobe en daar de ‘no ways’ uithalen. Oftewel: alles wat weg kan (en in mijn geval konden ongeveer 4 vuilniszakken aan kleding weg = naar de kringloop).

2. Out of season

Vervolgens heb ik een scheiding gemaakt tussen lente/zomer en herfst/winter-kleding, en de lente/zomer kleding opgeborgen aan de linkerkant van mijn kledingkast (hangend en in boxen).

3. Hell yeah

Van de stapel herfst/winter heb ik vervolgens gekeken wat mijn hell yeah’s zijn: oftewel wat wil ik sowieso in mijn capsule wardrobe hebben hangen dit seizoen? Deze heb ik opgehangen aan de rechterkant van mijn kledingkast.

4. Maybe

Het stapeltje dat overgebleven is, zijn de maybe’s. Hiermee heb ik de nu nog lege hangertjes van mijn capsule wardrobe opgevuld (ik ‘mag’ 30 hangertjes volhangen). Alles wat daarna nog over is van de maybe stapel, berg ik ook weer op.

Et voilà, mijn nieuwe herfst/winter capsule is weer klaar.

Ook een capsule wardrobe maken? Op mijn blog onder lifestyle > kleding, lees je waarom ik er zo blij mee ben en in mijn shop vind je een gratis uitgebreid stappenplan.