Met kleine stapjes kom je er ook

Met kleine stapjes kom je er ook

Ik vind dit altijd zo’n fijne tijd van het jaar. De jaarwisseling is altijd een natuurlijk moment om terug te kijken, te reflecteren en om op basis daarvan nieuwe plannen te maken. Ik hou ervan! Waar ik het afgelopen jaar echt beter in ben geworden is in het nemen van (en denken in) kleine stapjes.

Ik kon altijd van mezelf verlangen dat ik meteen of in ieder geval snel daar zou zijn waar ik wilde zijn. En als dat niet meteen lukte, was het zo van: ach laat ook maar. Maar het verlangen bij punt B aan te komen, bleef. Lekker frustrerend ..

Nu kan ik veel meer in kleine stapjes denken. Voordeel daarvan is dat je in beweging blijft en daar meteen trots op kan zijn! Wat lekker motiveert natuurlijk. En inmiddels weet ik: met kleine stapjes kom je er ook. Of misschien zelfs: kom je er júist!

Wat mij hierbij enorm geholpen heeft is mijn Essentialiving Journal: één van de dagelijkse vragen is namelijk welke kleine stap je kan zetten in de richting die je op wilt. Zo word je erop gewezen in kleine stapjes te denken en in beweging te blijven. Meer info over de Journal vind je hier.