Meer focus in je leven: waarom zou je dat doen?

Meer focus in je leven: waarom zou je dat doen?

Focussen wordt heel vaak in één adem genoemd met productief zijn. En het klopt: hoe meer je focust, hoe productiever je bent. Maar focus kan je veel breder inzetten in je leven dan alleen op je to do lijstje. Op je vrienden, op je gelduitgaven, op wat je eet.. bedenk het maar! Maar inderdaad, waarom zou je dat eigenlijk doen?

Waarom?

Een hele goede vraag. ‘Meer focussen’ alleen, is dan ook wel een beetje kort door de bocht. Meer focussen op dingen die je energie opslurpen, op wat je ongelukkig maakt, of op andere negativiteit is namelijk helemáál geen goed idee.

Focussen is wat mij betreft goed, maar alleen in combinatie met ‘op alles wat belangrijk voor je is’. Alles wat je blij maakt, waar je energie van krijgt, wat waarde toevoegt aan je leven. Kijk, dan wordt het ineens wél een heel stuk duidelijker waarom je dat zou doen.

Vliegwieleffect

Onze tijd hier op aarde is schaars. Ook als je gezegend bent om in goede gezondheid in de negentig te worden. Die schaarse tijd, waar wil je die aan besteden? Ik weet bijna zeker dat als je het alléén maar besteedt aan de dingen die belangrijk voor je zijn, dat je dan nóg tijd te kort komt. Laat staan als je tijd gaat verspillen aan dingen die niet belangrijk voor je zijn.

En wanneer je meer focust op de dingen die belangrijk zijn, dan heeft dat een soort vliegwiel-effect. Ten eerste word je gewoon een blijer mens als je je richt op de dingen waar je blij van wordt. Logisch. En ten tweede trek je vervolgens ook meer ‘blij makende dingen’ aan. Het principe “geef het aandacht en het groeit”. WIN – WIN – WIN als je het mij vraagt!

Note: en nee, het is niet asociaal om je te richten op de dingen die belangrijk voor jóu zijn. Het wil namelijk niet zeggen dat alleen jij zelf belangrijk bent voor jou. Je kan je ook richten op je kinderen omdat die belangrijk voor je zijn. Just saying…

Essentialiving Focus Book

Ook meer focussen op de dingen die voor jou belangrijk zijn? Kijk dan ‘ns bij mijn Essentialiving Focus Book. Deze neemt je aan de hand mee om meer in jouw leven te brengen wat jij waardevol vindt. Het Focus Book is voor € 18,95 te verkrijgen via bol.com.