Leven als een essentialist: weten wie je bent

Leven als een essentialist: weten wie je bent

Weten wie je bent is essentieel voor een essentialist. Zij (hij) kiest bewust uit de enorme overvloed die er tegenwoordig op elk gebied is. Of het nou gaat om spullen, kleding, tijdsbesteding, informatie, voeding, zelfs relaties of wat dan ook: wij hebben een enorm aanbod waaruit we kunnen kiezen. En omdat we het lastig vinden om te kiezen (door onze FOMO – fear of missing out) gaan we maar voor álles. Super vermoeiend en uitputtend, zoals ook wel blijkt uit het groeiend aantal gevallen van burn-out.

Zelfkennis

Een essentialist heeft een goede zelfkennis. Het is zelfs een voorwaarde om te kunnen leven als essentialist. Want pas als je weet wie je bent, weet wat belangrijk voor jou is, wat waardevol is voor jou en wat je voldoening geeft, los van wat anderen daarvan vinden, kan je de keuzes maken die voor jou de juiste zijn. Bovendien: waar je niet voor kiest, is voor jou dus ook niet relevant of essentieel, dus die FOMO is ook direct verdwenen. Heel handig.

Handige tool

Vind je het nou lastig om te weten wat belangrijk voor je is? Dan heb ik een handige, praktische en laagdrempelige tool voor je. Mijn Focus Book neemt je aan de hand mee om te achterhalen wat voor jou belangrijk is. In deel één van het boekje bepaal je aan de hand van jouw kernwaarden wat belangrijk voor je is. Vervolgens ga je in het tweede deel op basis daarvan definiëren wat je dan graag zou willen, wat je dromen of intenties zijn. In het laatste deel begeleid je in het daadwerkelijk behalen wat je graag zou willen. Je bestelt het Focus Book hier.