Leven als een essentialist: weten wie je bent

Leven als een essentialist: weten wie je bent

Een essentialist kiest bewust uit de enorme overvloed die er tegenwoordig op elk gebied is. Of het nou gaat om spullen, kleding, tijdsbesteding, informatie, voeding, zelfs relaties of wat dan ook, hebben wij een enorm aanbod waar we uit kunnen kiezen. En omdat we het lastig vinden om te kiezen (door onze FOMO – fear of missing out) gaan we maar voor álles. Super vermoeiend en uitputtend, zoals ook wel blijkt uit het groeiend aantal gevallen van burn-out.

Een essentialist heeft een goede zelfkennis. Het is zelfs een voorwaarde om te kunnen leven als essentialist. Want pas als je weet wie je bent, weet wat belangrijk voor jou is, wat waardevol is voor jou en wat je voldoening geeft, los van wat anderen daarvan vinden, kan je de keuzes maken die voor jou de juiste zijn. Bovendien: waar je niet voor kiest, is voor jou dus ook niet relevant of essentieel, dus die FOMO is ook direct verdwenen. Heel handig.

Vind je het nou lastig om te weten wat belangrijk voor je is? Mijn Focus Book neemt je aan de hand mee en helpt je daar achter te komen.