Last van vermoeidheid: zo plan je genoeg tijd in voor jezelf

vermoeidheid

Last van vermoeidheid: zo plan je genoeg tijd in voor jezelf

Eén van de redenen dat ik Essentialiving opgericht heb, is omdat het me enorm aan het hart gaat, wat ik om me heen zie gebeuren met jonge vrouwen, en vooral jonge moeders waarbij vermoeidheid dagelijkse part of the deal is. Zij die álles willen doen, hebben & zijn. En zichzelf daarbij totaal voorbij lopend… Alles voor de kinderen, de partner, eventuele collega’s, vrienden en familie doen, soms zelfs totdat er niks meer van henzelf over is. Ik vind dat zo erg om te zien! En naar mijn mening ligt de oorzaak in een misvatting die er in onze maatschappij heerst.

Nee, je hoeft niet alles te doen, hebben of zijn. Vermoeidheid hoeft er niet gewoon bij te horen. Je hoeft als vrouw niet als een soort omnipotente godin door het leven te gaan (deze term gebruikte mijn psycholoog destijds voor mij ‘oh, dus jij vindt dat je een omnipotente godin moet zijn?’ zei ze. Dat is mij heel erg bijgebleven. Nee, dat hoef ik dus niet, heb ik inmiddels geleerd). Realiseer je dat je altijd een keuze hebt en ook gewoon mág kiezen. Om dingen niet te doen, hebben of zijn. Wel zo rustig…

Wat je ook gewoon mag doen, is eerst voor jezelf kiezen. Ik schreef er al ‘ns een blog over. Daarbij hoort ook dat je genoeg tijd voor jezelf inplant. Hoe? Heel simpel: door momenten voor jezelf als eerste in te plannen. Zet het bovenaan je lijst. Maak het je prioriteit. “You always have time for the things you put first”. En zo is het.

Handige tool nodig om beter je tijd te plannen? Kijk dan ‘ns bij mijn Essentialiving Planner. Je bestel ‘em hier.