Hoe gezonde voeding je leven positief beïnvloedt

Hoe gezonde voeding je leven positief beïnvloedt

In mijn studententijd kon ik soms echt een zak chips als avondmaaltijd eten. Haha! Dat kwam niet vaak voor hoor, maar nu is zoiets echt on-denk-baar voor mij.

Ik heb wel heel lang moeite gehad om gezond voor mezelf te koken. Elke avond kwam ik moe uit m’n werk en dan had ik geen fut meer om 1. te bedenken wat ik wilde eten, 2. het te gaan halen en 3. het te bereiden. Dus werd het maar weer gewoon brood of zo. Pizza of friet halen zijn nooit zo mijn ding geweest, maar lekker energiek voelde ik mij niet bij mijn brooddieet ;-) Waardoor ik ook de dag erop weer geen puf had om gezond te koken. Het was een beetje een vicieuze cirkel.

Plannen van je maaltijden

Op een gegeven moment ben ik een citroensapkuur gaan doen: 10 dagen lang alleen maar water met citroensap, ahornsiroop en wat cayennepeper drinken. En niks eten dus. Best heftig, maar ik voelde me daarna zo “schoon” dat het voor mij een soort reset was en ik daarna geen “troep” meer in m’n lijf wilde stoppen. Ik begon mijn maaltijden te plannen* en dat bleek de gouden greep. Ik zorg nu dat ik altijd eten in huis heb om een lekkere, makkelijke en gezonde maaltijd te kunnen bereiden. Het heeft even wat investering gekost in afwisselende recepten vinden die gezond, lekker en vooral ook heel snel te bereiden zijn, maar het is gelukt! (Tip: Pascale Naessens is wat mij betreft koningin van dit soort gerechten. Ik ben helemaal dol op haar boek Nu nog eenvoudiger. En nee, ik krijg hier niet voor betaald ;-))

Energieker

Ik voel mij nu veel beter, energieker, minder snel moe. En dat heeft een positief effect op mijn werk, op mijn humeur, op mijn hele dag! Ik kan nu ook echt zo genieten van pure, echte smaken. Op een gegeven moment ga je ‘vers bereid’ zo goed herkennen! Echt zin om te koken heb ik nog steeds nooit, maar zin om te eten des te meer! Ik kan nu echt heel blij worden van mijn bordje avondeten. Dat had ik vroeger nooit.

En eet ik dan nooit meer iets ongezonds? Tuurlijk wel! Dagelijks chocolade en in het weekend chips. Dat sowieso!

*Overigens heb ik daarom ook ruimte in de Essentialiving Planner opgenomen om je maaltijden te plannen, en vind je wekelijks een gezond recept! De recepten uit de Planner vind je hier.