Het grote opruim project

Het grote opruim project

Ik ben een groot opruim project begonnen. Toen ik eind oktober namelijk terug kwam van mijn vakantie in Griekenland en het uitje met m’n werk naar Lissabon, was m’n huis inmiddels echt ontploft.⁣ ⁣ Nou kijken mijn vrienden mij altijd heel ongeloofwaardig aan als ik zoiets zeg, maar het was echt zo: óveral in huis stonden (staan 😏) dozen met voorraad van Essentialiving en voorraad verpakkingsmateriaal. Ik had nog steeds de zomer capsule wardrobe in m’n kast hangen, dus de opbergdozen met mijn herfst/winterkleding stonden half uitgepakt over m’n hele bovenverdieping. Echt óveral kleding. En verder twee half uitgepakte koffers, kilo’s aan was, centimeters dikke stof en 100 kleinere opruim/terugleg-taakjes maakten dat ik het toch echt ‘ontploft’ noem…

En daar kan ik dus heel slecht tegen. Dus ik heb vervolgens twee weekenden (!) ingepland om m’n hele huis aan te pakken.

  1. Ten eerste omdat ik gewoon niet functioneer in en met een ongeordend huis. Het maakt ook m’n hoofd vol, en die zit van origine al zo gevuld
  2. Ten tweede omdat ik het fijn vind om m’n huis op orde te hebben voor de start van het nieuwe jaar. Vorig jaar had ik hiervoor de kerstvakantie gebruikt, maar dat is toch minder bevallen. Hierdoor ‘moest’ ik van alles van mezelf in de vakantie. Dat wil ik niet meer.
  3. Ten derde omdat ik nu toch wel echt heel snel wil verhuizen en m’n huis verkoop- en verhuisklaar wil hebben zodat ik snel kan schakelen wanneer m’n droomhuisje voorbij komt.⁣ ⁣ Dus twee volle weekenden om m’n huis weer op orde, ontspuld en fris gepoetst te krijgen. Een opgeruimd huis gaat namelijk niet vanzelf, je moet er wel wat voor doen.

Weekend 1

  • vrijdag – woonkamer en hal
  • zaterdag – slaapkamer inclusief capsule wardrobe
  • zondag – keuken en bijkeuken

Weekend 2

  • vrijdag – badkamer
  • zaterdag – werkkamer
  • zondag – berging

Ik neem je de komende dagen mee bij deze opruim-operatie. Mocht je niet kunnen wachten en nú zelf aan de slag willen met rust en ruimte in je huis, check dan mijn nieuwe e-book: Rust en ruimte in je huis – het complete stappenplan voor een opgeruimd huis.