Essentialiving Planner: zo gebruik je ‘m!

Zo gebruik je de Essentialiving Planner

Essentialiving Planner: zo gebruik je ‘m!

Gebruik jij de Planner zoals ik deze bedoeld heb?

Het is inmiddels alweer maart! Niet te geloven hoe snel de tijd gaat*. Wanneer je dit jaar mijn planner voor het eerst gebruikt, heb je er nu dus al 2 maanden mee kunnen werken. En ik ben dan natuurlijk heel benieuwd hoe hij bevalt!

Ik heb namelijk over elke vierkante millimeter van de planner nagedacht. Ik weet het zeker: gebruik je ‘m zoals hij bedoeld is, dan brengt de planner je overzicht en daarmee meer rust & ruimte in je hoofd.

De belangrijkste twee tips bij het gebruik van de Planner die ik in deze post wil benoemen, zijn:

1) Schrijf niet alleen afspraken maar ook ‘bezigheden’ op

2) Blok tijden af

Geef in blokken weer hoeveel tijd je met iets kwijt bent. Heb je dus om 14:00 een afspraak, schrijf dan niet alleen op dat tijdstip de afspraak maar markeer ook hoe lang die afspraak naar verwachting duurt.

Alleen zo krijg je een totaal overzicht van hoe druk je week is, en zie je in één oogopslag of je nog ruimte hebt of dat je toch nee moet gaan verkopen tegen nieuwe afspraken of verzoeken.

In mijn highlights op Instagram staat onder “planner” heb ik heel uitgebreid toegelicht hoe je de planner gebruikt en welke features hij allemaal heeft. Check it out! De planner bestel je op bol.com.

Foto credit: Leonie van der Laan