Essentialiving Journal

De Essentialiving Journal

€ 21,95

Schrijven in de Essentialiving Journal is een eenvoudige en krachtige manier om bewuster te leven. De zorgvuldig geformuleerde vragen helpen je om elke dag met een intentie en een positieve mindset te starten.

Specificaties

 

Lengte: 217 mm

Breedte: 137 mm

Dikte: 29 mm

Gewicht: 470 gram

Bezorging

 

Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis

Geen bezorgkosten met Select

Verpakt en verzonden door bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

Ophalen bij bol.com afhaalpunt mogelijk

Reviews

Ben de eerste die een review achterlaat op bol.com

sfeerbeeld essentialiving journal
sfeerbeeld essentialiving journal

Je dagelijkse me-time

 

Soms raast het leven aan je voorbij. Dan vergeet je te genieten, stil te staan bij wat nou eigenlijk belangrijk is en dankbaar te zijn voor wat je hebt. Terwijl je daar juist een goed gevoel van krijgt. De Essentialiving Journal helpt je om hierop te focussen, zodat je iedere dag een intentie zet in de richting die jij op wilt gaan. Je hoeft alleen maar zes vragen te beantwoorden, binnen vijf minuutjes. Met deze bewuste ochtendroutine geef je je dag een positieve kickstart, waar je de rest van de dag nog profijt van hebt.

 

Dit levert het je op

In minder dan 5 minuten per dag:
– Leef jij bewuster
– Ben jij positiever
– Voel jij je zelfverzekerder
– Heb jij meer rust en ruimte in je hoofd en in je leven

De Essentialiving Journal is in het Engels en te koop via bol.com.

Zo werkt de Essentialiving Journal

Start jouw dag met het beantwoorden van 6 vragen met de volgende thema’s:

 • Thank > helpt je dankbaar te zijn
 • Intend > helpt je bewust te zijn
 • Move > helpt je (figuurlijk) in beweging te blijven
 • Indulge > helpt je aan selfcare te doen
 • Discard > helpt je je te ontdoen van wat niet belangrijk voor je is
 • Value > helpt je bewust te zijn van wat wél belangrijk voor je is

 

Stuk voor stuk vragen die je dichter bij een essentieel leven brengen. Door deze bewustwording dagelijks te beoefenen, train je jezelf om dichter bij jouw essentie te komen én te blijven.

 

Vul je de Journal liever later op de dag in? Dat is ook prima. Dan gebruik je de Journal gewoon als een manier om terug te blikken. En je bent natuurlijk niet verplicht om iedere dag alle vragen te beantwoorden. Als je voelt dat slechts een aantal vragen – of zelfs maar één – relevant voor je zijn die dag, volg dan dat gevoel. Bij Essentialiving draait namelijk alles om bewust te kiezen wat voor jou belangrijk is.

Tip!

De Essentialiving Journal is ook leuk als cadeau. Daarmee geef je niet alleen een mooi en praktisch boek, maar ook een weg naar meer rust en ruimte cadeau.

Meer foto’s

Veelgestelde vragen

Wat is er speciaal aan de Essentialiving Journal?

De vragen van de Essentialiving Journal zijn zorgvuldig uitgekozen en geformuleerd. Stuk voor stuk zijn het vragen die je dichter bij een essentieel leven brengen. Door deze bewustwording dagelijks te beoefenen, train je jezelf om dichter bij jouw essentie te komen én te blijven. Wat je dan weer rust en ruimte geeft en je gewoon een blijer mens maakt.

Welke vragen staan er in de Journal?

De Journal bevat 6 vragen met de volgende thema’s:

 • THANK > helpt je dankbaar te zijn
 • INTEND > helpt je bewust te zijn
 • MOVE > helpt je (figuurlijk) in beweging te blijven
 • INDULGE > helpt je aan selfcare te doen
 • DISCARD > helpt je je te ontdoen van wat niet belangrijk voor je is
 • VALUE > helpt je bewust te zijn van wat wél belangrijk voor je is

Hoe kan je de VALUE vraag, over wat je waardevol vond, nou ’s ochtends al beantwoorden?

Ik snap dat dit verwarrend kan overkomen. Maar bij deze vraag kijk je inderdaad terug. Dat kan naar de voorgaande dag zijn, maar het kan ook naar een hele andere keer zijn. Het gaat erom dat jij op een gegeven moment gaat herkennen wat belangrijk voor je is en dat dus meer in je leven kan gaan brengen.

Moet ik elke dag in de Journal schrijven?

Ik zeg altijd: je moet helemaal niks! Essentialiving gaat er juist over dat jij bepaalt wat voor jou belangrijk is. Ik zou jezelf ook zeker niet de druk opleggen van wat er allemaal ‘moet’. De Journal is zonder data, die vul je zelf in dus je kan er ook bijvoorbeeld 1-, 2-, of 3- wekelijks in schrijven. Het is wel handig om er een vast moment van te maken, hierdoor wordt het makkelijker een ritueel.

Moet ik altijd ’s ochtends in de Journal schrijven?

Ook hier geldt: je moet helemaal niks! Essentialiving gaat er juist over dat jij bepaalt wat voor jou belangrijk is. Maar ik kan wel twee dingen aanbevelen:

 1. Maak er in ieder geval een vast moment op de dag van, wanneer dat moment dan ook is. Zo wordt het echt een ritueel en makkelijker om er een gewoonte van te maken (zie ook de FAQ over volhouden).
 2. ’s Ochtends is wel het meest ideale moment omdat je dan nog helemaal ‘leeg’ bent en nog niet overgeleverd aan de waan van de dag. Dit maakt het makkelijker om een moment te pakken en je dag te kick starten.

Wat kan ik doen om schrijven in de Essentialiving Journal vol te houden?

Om goede gewoontes aan te leren, raad ik je het boek ‘Elementaire Gewoontes’ van James Clear aan. Hierin wordt o.a. uitgelegd dat verandering plaatsvindt op het niveau van identiteit (wie wil je zijn), niet op het niveau van resultaat (wat wil je bereiken). Je wilt niet zozeer bereiken dat je dagelijks in je Journal schrijft, maar je wilt iemand zijn die bewuster leeft. Bepaal wie je wilt zijn en het wordt heel veel makkelijker om daar naar te handelen. Net zolang totdat het een gewoonte geworden is.

Wat levert schrijven in de Essentialiving Journal mij op?

In minder dan 5 minuten per dag:

 • Leef jij bewuster
 • Ben jij positiever
 • Voel jij je zelfverzekerder
 • Heb jij meer rust en ruimte in je hoofd en in je leven
Essentialiving Planner 2023

De Essentialiving Planner

Nóg meer naar jouw essentie?

Probeer dan de Essentialiving Planner eens. Daarmee plan je jouw dagen precies in zoals jij dat wil, met een focus op de essentiële zaken. En met de inbegrepen Balance Creator monitor je jouw streven door het jaar heen. Bekijk de Essentialiving Planner.

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

Privacy policy