Essentialiving Journal: waarom stilstaan belangrijk is

Essentialiving Journal: waarom stilstaan belangrijk is

Heerlijk vind ik het. Elke ochtend even een momentje voor mezelf nemen en in m’n journal de toon zetten voor de rest van de dag. Het is een moment van heel hard op de rem trappen en even stilstaan, waardoor je alles weer in perspectief ziet.

Voor iemand die graag in beweging is (niet letterlijk trouwens, not so much the sporty type here..) en alleen maar vooruit wil -en het liefst ook nog zo snel mogelijk- lijkt het misschien iets tegenstrijdigs. Maar ik ben ervan overtuigd dat dagelijks stilstaan, je uiteindelijk sneller vooruit brengt. En dat komt omdat je zo gerícht vooruit kan.

In beweging zijn is goed, en dus niet alleen letterlijk. Ik ben er dan ook helemaal vóór om dingen uit te proberen, te experimenteren en te ontdekken. Om in beweging te blijven. Want ook wanneer iets achteraf niet de juiste richting of stap blijkt te zijn geweest, levert het je altijd iets op. Al is het maar een les.

Maar dat ‘in beweging zijn’ dat kan als een kip zonder kop, of heel gericht (of alles daar tussenin..). Je kan als een bezetene rondrennen en na een tijd eigenlijk niet eens meer weten waarom je rent en al helemaal niet waar naartoe. Of je staat dagelijks even stil, plaatst alles in perspectief, weet weer wat belangrijk voor je is, en komt dan pas in beweging. Waarna je nog steeds kan experimenteren en ontdekken. Wat mij betreft is die laatste manier sowieso prettiger, maar het levert je ook nog eens de meeste kans op voldoening.

Probeer het ook eens om dagelijks een momentje te pakken om een pas op de plaats te maken en kijk wat het je oplevert! De Essentialving Journal bestel je hier.