De inhoud van het Essentialiving Focus Book (2/3)

De inhoud van het Essentialiving Focus Book (2/3)

In het eerste deel van het Essentialiving Focus Book heb je helder gekregen wat belangrijk voor je is. In deze blog licht ik de inhoud van het tweede deel toe: hierin ga je kijken door wat te doen, hebben of zijn je meer van wat je belangrijk vindt in je leven krijgt. Wat wil je dan? Wat zijn je dromen of intenties? Door je kernwaarden in je achterhoofd te houden en vervolgens alles op te schrijven wat er in je opkomt, kom je (uiteindelijk) tot de kern en je diepste verlangens. Denk niet ‘oh dat is stom, gek. of lukt toch niet’. Ga ervan uit dat alles mag en kan.  

Update

Het ‘trainen’ vanuit je kernwaarden is een belangrijke update van de inhoud van het nieuwe Focus Book ten opzichte van z’n voorganger, het ‘my goals’ werkboekje. Dat ging (je verwacht ’t niet) puur over het behalen van doelen. Maar dat werkte op een gegeven moment niet meer voor mij. Het heeft namelijk iets ‘opgelegds’, iets van ‘moeten’, iets wat met doorzettingsvermogen en volharding behaald kan worden. 

Geïnspireerd handelen

Dat wilde ik niet meer. Ik wilde toe naar ‘geïnspireerd handelen’. Naar iets dat van binnenuit komt. Iets dat je wílt in plaats van moet. Dan is het namelijk zo veel makkelijker om te behalen wat je voor ogen hebt!

Volgende keer licht ik de inhoud van het derde en laatste deel toe. Alvast meer lezen over ‘geïnspireerd handelen’? Check het Focus Book hier.