De inhoud van het Essentialiving Focus Book (1/3)

De inhoud van het Essentialiving Focus Book (1/3)

Deze quote staat in het Essentialiving Focus Book en geeft eigenlijk precies weer wat je ermee kan. Maar ik zal de inhoud nog wat meer toelichten:

Het boek bestaat uit drie delen. Een absolute voorwaarde om te kunnen focussen op wat er toe doet is uiteraard weten wat dat voor jou betekent, wat jíj belangrijk vindt. Het eerste deel helpt je dan ook bij het definiëren daarvan, door je kernwaarden te bepalen. Deze staan voor wie je bent, waar je hart vol van is en waar jij gelukkig van wordt.

Als je je kernwaarden weet, is het veel makkelijker om beslissingen te nemen die bij jou passen. Je hoeft je alleen maar af te vragen of een bepaalde keuze je dichter bij je kernwaarden brengt of niet.

Maar hoe weet je nou of de kernwaarden waar je op uitkomt wel écht van jou zijn? Of van iemand anders en/of sociaal wenselijk? Om daar zeker van te zijn heb ik een extra check ingebouwd. Bij mijn definitie van Essentialisme gaat het namelijk ook heel erg over het volgen van je EIGEN pad. Los van wat anderen daarvan vinden.

Volgende keer meer over het tweede deel van het Focus Book.