Business Focus Book: het weekoverzicht

weekoverzicht

Business Focus Book: het weekoverzicht

Vandaag wat meer over het tweede schema uit het Business Focus Book: het weekoverzicht.

Super concreet

Dit is het belangrijkste overzicht uit het boek. Nu je bepaald hebt wat je focus moet zijn, en in het maandoverzicht globaal bedacht hebt wat je gaat doen, ga je nu super concreet worden. ⁣Dit schema plan je niet een maand vooruit, maar bekijk je per week. Als ik eerlijk ben, doe ik het vaak zelfs per dag. Ik hou van werken naar wat op dat moment goed voelt om te doen..

⁣Plan reëel

Je begint met op te schrijven hoeveel uur je die dag beschikbaar hebt om aan je bedrijf te werken (check hiervoor je Essentialiving Planner ;-)). Overigens: hoe korter je de tijd hebt, hoe meer gefocust je aan de slag zal gaan en je effectief zal werken. Dat werkt echt zo!

Nu je weet hoeveel uur je concreet beschikbaar hebt, geef je jezelf een reële hoeveelheid taken voor die tijdsduur om te doen. Uiteraard alles met je focus-gebied als uitgangspunt. Het kan zijn dat je even moet puzzelen op wat een ‘reële’ hoeveelheid taken is, maar al doende leer je. Geef jezelf daar ook de ruimte voor.

Doordat je zo helder hebt wat je focus gebied is om je bedrijf te laten groeien, wat je concreet te doen staat en daar stapje voor stapje gestaag aan werkt, gaat je bedrijf (en jij zelf ook) in een flow komen. Let maar op!

Volgende keer komt de content planner aan bod. Het Essentialiving Business Focus Book is te koop via bol.