Business Focus Book: de statistics tracker

statistics tracker

Business Focus Book: de statistics tracker

Vandaag het laatste deel van de toelichting op het Business Focus Book: de statistics tracker. De hele serie over de inhoud van het Business Focus Book is terug te vinden hier op m’n blog en in de highlights van mijn Instagram account.

Meten is weten!

Heel eerlijk, cijfers bijhouden deed ik zelf echt nooit. Terwijl ik wel wist hoe belangrijk het is. Meten is weten! Het maakt het verschil tussen een beetje aanklooien en gericht ergens naar toe werken.

In het schema kan je zelf bepalen wat je trackt, er is niets voorgeschreven. Alleen jij kan namelijk bepalen wat voor jouw business (en voor jou zelf!) belangrijk is. Misschien wil jij wel tracken hoeveel dagen je met plezier gewerkt hebt, omdat dát heel belangrijk voor je is!

Maar uiteraard is er ook een hele lijst aan suggesties opgenomen met wat te tracken. De basis die voor elk bedrijf wel geldt, zodat je op weg geholpen wordt.

Meten is leuk!

Ik moet trouwens zeggen dat nu ik wél verschillende cijfers bij hou (zo’n mooi boek maakt dat natuurlijk heel aantrekkelijk ;-)), ik het ook echt steeds leuker vind worden om te doen. Het geeft voldoening wanneer je ziet waar je inspanningen toe leiden (of belangrijke inzichten wanneer je ziet dat het nergens toe leidt, haha).

 

Het Business Focus Book is voor € 34,95 te verkrijgen via bol.com.