5-Minute journaling: mijn ervaring

5-Minute journaling: mijn ervaring

Ik ben een aantal jaren geleden gestart met journaling. Ik deed een online cursus over de Wet van Aantrekking (bijster interessant onderwerp) en daar werd aanbevolen om elke dag ‘af te stemmen’ op dat wat je wilde aantrekken. Dat betekende elke dag vragen beantwoorden als: waar ben je dankbaar voor, hoe wil je dat je dag eruit gaat zien (intentie zetten) en wat wil je deze dag in ieder geval gedaan krijgen?

Ik merkte dat deze vijf minuten die ik aan het begin van de dag hieraan besteedde echt een grote positieve invloed op mij hadden:

Dat moment van bezinning, voordat je je weer in de dagelijkse mallemolen van het leven stort, helpt mij om even weer het grotere plaatje te zien: “Waar ben ik eigenlijk mee bezig? Waar gaat het ook alweer om? Wat vind ik belangrijk?”.

En omdat je er (bijna) dagelijks mee bezig bent, en kijkt welk klein stapje je die dag kan zetten, blijf je in beweging. Iets wat mij een heel goed gevoel geeft. En zoals je weet worden kleine stapjes samen, na verloop van tijd ineens een grote stap!

Bovendien ervaar ik het beoefenen van dankbaarheid inderdaad (zoals vele studies al uitgewezen hebben) als één van de makkelijkste en snelste manieren om je goed te voelen.

Nou kon ik natuurlijk blijven ‘journallen’ op de printjes met de dagelijkse vragen die ik daarvoor had. Maar liever nog wilde ik mijn eigen Essentialiving draai aan de vragen geven (om te focussen op dat wat belangrijk is en te schrappen dat wat dat niet is) én een mooi boekje ervoor hebben. Dus die heb ik maar gemaakt 🤗 Ook de positieve effecten van journaling ervaren? Check de Essentialiving Journal. Verkrijgbaar via bol.com.